Dylli i qumështit të luleshtrydhe

Përbërësit:

- 3 qumësht dl
- 100g veshjet e ëmbëlsirave
- 120g mascarpone
- Krem 3DL, goditi i ngurtë
- 200g luleshtrydhe të freskëta, pak grimcuar

Qumështin e nxehtësisë dhe ëmbëlsirën derisa mbulesa e ëmbëlsirës të shpërbëhet.
Hiqni shtresën e ëmbëlsuar të qumështit nga sobë dhe pëson mascarpone.
Vendoseni në frigorifer dhe le të ftohtë.

Tërhiqeni kremin e rrahur nën turmën e ftohur dhe përzieni luleshtrydhe të grimcuar.
Plotësoni përzierjen e lëngshme të glacës në një enë ose të hedhur në forma të xhelit të akullnajave dhe ngrirjes derisa të ngrihet në glace.

Lini një koment

Të gjitha komentet kontrollohen para botimit të tyre